Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Middelkerke past fiets- en go-cartverbod aan op zeedijk

Middelkerke past fiets- en go-cartverbod aan op zeedijk

Nieuws
09/06/2021

Het verbod geldt nu tot 31 augustus in plaats van eind september en de zones waar een fietsverbod geldt worden kleiner. “In september is de grootste drukte weg en is er dus meer ruimte voor voetgangers en fietsers op de zeedijk," zegt schepen van mobiliteit Dirk De Poortere. "Er zijn dan minder evenementen en avondmarkten. Dat geeft ons de ruimte om te versoepelen en het verbod in te korten.”

Alleen kleine go-carts en steps

Ook de verbodszones worden kleiner en dat met onmiddellijke ingang. Burgemeester Dedecker benadrukt dat er nog genoeg fietsruimte op de zeedijk is. “In Westende bedraagt het fietsverbod nu slechts 540 m, in Middelkerke is dat een kilometer. Dat betekent dat er nog 5 km van de 6,6 km zeedijk fietsbaar is.” In de zones waar een fietsverbod geldt zijn enkel kleine go-carts (maximum 2 personen) en steps toegelaten.

Het verbod botste eerder al op weerstand. En volgens de gemeente is er geluisterd naar de bevolking. "Als lokaal bestuur staan we dicht bij onze bevolking en moeten we ook niet te beroerd zijn om het bij te sturen als die roep daartoe groot is."