Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Middelkerke en Glabbeek gaan verbroederen

Middelkerke en Glabbeek gaan verbroederen

Nieuws
11/02/2019

Dat hebben de LDD-burgemeesters van beide gemeenten, Peter Reekmans en Jean-Marie-Dedecker, dit weekend bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dorpspartij van Reekmans in Glabbeek. Dergelijke 'jumelages' tussen gemeenten in Vlaanderen zijn tot nog toe uitzonderlijk.

Toerisme

Beide gemeenten willen eerst op toeristisch vlak nauwer gaan samenwerken. Zo zullen de toeristische diensten van beide gemeenten uitstappen gaan organiseren van de ene gemeente naar de andere. "Als je beide burgemeester bent, die van zijn eigen gemeente een bruisende gemeente maakt, dan wil je elkaars activiteiten ontdekken en ook leren van elkaar. Zo groeide het idee om onze inwoners in de zomer een nieuw aanbod van vakantieactiviteiten aan te bieden aan de kust in Middelkerke en de kustbewoners de pracht van onze fruitgemeente te laten ontdekken", aldus Reekmans.

Ook op andere vlakken willen beide gemeenten gaan samenwerken. "We willen bijvoorbeeld beiden de facturen van onze gezinnen goedkoper maken voor heel wat basisbehoeften die door de vele intercommunales vandaag peperduur werden, terwijl het met private bedrijven veel goedkoper kan. Op dat vlak gaan we samen op zoek naar nieuwe spelers op de private markt en zullen we onze gezinnen minder gaan laten betalen voor pakweg afval en drinkwater", aldus Jean-Marie De Decker.

Auteurs: 
Belga