Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meulebeke roept onbestuurbaarheid in

Meulebeke roept onbestuurbaarheid in

Nieuws
21/05/2020

Enkele leden van de Lijst Burgemeester kunnen zich niet meer vinden in het huidig beleid en zetelen als onafhankelijk. Het meerjarenplan raakt maar niet goedgekeurd en blijft voor heisa zorgen. Na nieuwe incidenten in de gemeenteraad van gisteravond heeft burgemeester Dirk Verwilst voorgesteld om de onbestuurbaarheid van de gemeente in te roepen, de gemeenteraad stemde voor. 

Bemiddelaar

Er moet er nu dus van hogerhand ingegrepen worden. "Het gaat zo dat het schrijven naar de minister van Binnenlands bestuur zal gaan, meneer Bart Somers dus. Hij zal normaal de gouverneur aanduiden als bemiddelaar", licht burgemeester Dirk Verwilst toe. "Het is al gebleken in andere steden en gemeenten dat de bemiddelaar de partijen dichter bij elkaar kan brengen."

De burgemeester hoopt in elk geval dat snel een einde kan gemaakt worden aan de politieke impasse: "Ik ken de agenda niet van de gouverneur, hij zal wel druk bezet zijn vanwege de coronacrisis. Ik hoop en wens dat wij over een paar weken rond de tafel kunnen zitten met alle partijen samen."

 

Auteurs: 
Stefaan Six