Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Met uitwijzing bedreigde Bajram getuigt

Met uitwijzing bedreigde Bajram getuigt

Nieuws
11/09/2017

Momenteel verblijft hij met zijn jongere broer en ouders in een terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas.“Ze hebben vingerafdrukken genomen, foto’s genomen. Onze handen vastgebonden, en meegenomen.”

De spontane protestactie van vanmorgen, op touw gezet door zijn Brugse vrienden, doet Bajram ontzettend veel deugd. “ Ik krijg duizenden berichten. De actie van mijn vrienden, ik heb zitten wenen. Ik ben dankbaar dat ze er stonden. Ik weet niet hoe ik ze ooit kan bedanken.”

Schijnhuwelijk

Negen jaar geleden kwam de moeder van Bajram naar België, om samen te wonen met haar nieuwe vriend, een Albanese man met een geldige verblijfsvergunning.  Na twee jaar liep die relatie op de klippen. Een schijnhuwelijk, oordeelt de dienst vreemdelingenzaken. Niets van aan, zegt Bajram,  ook al maakt zijn echte vader intussen weer deel uit van het gezin.

Volgens de advocaat van de familie zijn er geen motieven om het gezin nu plots uit te wijzen. Zo werkt de moeder van Bajram al jaren in de hotelsector en betaalt ze belastingen.  Bajram zelf wil zeker niet terug naar Albanië.  Hun advocaat zal alle rechtsmiddelen uitputten om de familie hier te houden.

Lees ook: protestactie aan schoolpoort tegen uitwijzing