Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Menen maakt werk van een veilige schoolomgeving

Menen maakt werk van een veilige schoolomgeving

Nieuws
13/02/2020

“Kinderen zijn onze toekomst”, weet schepen van mobiliteit Patrick Roose, “en zorgen voor hun veiligheid in het verkeer is en blijft voor mij een topprioriteit".

De geplande ingrepen zijn op maat van elke schoolomgeving. Vooral de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen voor kinderen in de onmiddellijke omgeving van de scholen wordt beter. Onder meer door de aanleg van zebrapaden, het uitbreiden van voetpaden of het bijplaatsen van Octopus-accentpalen. Sommige zebrapaden worden ook uitgerust met LED-verlichting op basis van sensoren die oplichten als er een voetganger het zebrapad nadert.

Ingrepen met groen accent

Om nog meer ouders te bewegen om samen met de kinderen naar de school te fietsen, investeert de stad Menen ook in de installatie van fietsbeugels voor de ouders in de onmiddellijke omgeving van sommige schoolingangen. “Als schepen tevens bevoegd voor Klimaat, vind ik het belangrijk om bij al die aanpassingen telkens extra groen te realiseren. Dit is echt een en-en-verhaal. Het is de bedoeling om alle ingrepen tegen begin volgend schooljaar – dus 1 september 2020 – rond te hebben”, besluit schepen Roose.

Auteurs: 
Redactie