Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meesteroplichtster veroordeeld tot tien jaar cel

Meesteroplichtster veroordeeld tot tien jaar cel

Nieuws
18/09/2019

De vrouw van 64 werd al meermaals veroordeeld voor oplichting. Al in 1987 werd ze veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Later gaf ze zich onder meer uit als nichtje van industrieel Jan De Clerck om het losgeld van zoon Anthony gedeblokkeerd te krijgen. Zo zamelde ze meer dan 1 miljoen euro in. Ze kreeg er zeven jaar cel voor.

Beroep tegen straf

Nadat ze vrij kwam in januari 2016 begon ze onmiddellijk opnieuw tot ze werd aangehouden in april 2017. Ditmaal gaf ze zich uit als een Brussels onderzoeksrechter om geld te investeren in justitie in de strijd tegen terrorisme. De investeringen zouden dan met indrukwekkende winsten worden terugbetaald. Of ze leende geld om zwart geld vrij te krijgen van een buitenlandse rekening van haar overleden vader. Zo sloeg ze toe in onder meer Dendermonde, Knokke-Heist, Brugge en Hamme.

In totaal zamelde ze op iets meer dan een jaar tijd 666.994 euro in. In Brugge werd ze veroordeeld tot drie jaar cel, maar het parket ging meteen in beroep. De procureur-generaal in Gent vorderde tien jaar. Het hof volgde de vordering en sprak naast tien jaar cel en een boete van 1.200 euro ook nog eens een beroepsverbod uit en verklaarde een Rolex van 7.900 euro verbeurd.

Auteurs: 
Belga