Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meer mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters in Polygoonbos Zonnebeke

Meer mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en ruiters in Polygoonbos Zonnebeke

Nieuws
27/06/2020

Met de aanpassingen wil Natuur en Bos tegemoet komen naar de toegenomen vragen naar recreatiemogelijkheden. "De laatste maanden werden bossen en natuurgebieden vaker bezocht. Niet verwonderlijk: we zaten met z’n allen voor lange tijd binnen en het goede weer nodigde uit om de buitenlucht op te zoeken", klinkt het. 

Veiliger voor iedereen

Recente bospercelen die aangekocht en aangeplant werden langsheen de Amontdreef, zijn nu met een breed wandel- en fietspad verbonden met het oudere Polygoonbos. Op die manier wordt het aanbod aanzienlijk verruimd tot 91 hectare. Het ruiterpad, dat deels op het wandelpad lag, werd verplaatst naar een afzonderlijk pad. Zo moet het duidelijker zijn wie welke ruimte kan gebruiken. Op die manier wordt het ook handiger om maaibeheer uit te voeren en het vermijdt overbodige kruisbewegingen met wandelaars of fietsers.

Positieve reacties

"Als gemeente zijn we heel blij met deze verbeteringen", aldus schepen van Toerisme Sabine Vanderhaeghen. "De omwonenden en bezoekers van het gebied zullen hier zeker de vruchten van plukken. De openstelling van het Polygoonbos betekent vooral dat zowel burgers als bezoekers meer van de natuur kunnen genieten. Als gemeente zien we dit graag zo verder evolueren." 

Ook de bezoekers reageren positief op de nieuwe recreatiemogelijkheden.

 

Auteurs: