Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meer criminele feiten in onze stations

Meer criminele feiten in onze stations

Nieuws
03/05/2017

In West -Vlaanderen blijken het aantal feiten echter toe te nemen, van 626 feiten in 2012 naar 698 feiten in 2015. Een tweede vaststelling is dat er meer verdachten gevat worden.  Opvallend: het aantal minderjarige verdachten in 2015 stijgt met 25% in vergelijking met 2014.  Liefst 45% van alle criminele feiten worden in Brusselse stations gepleegd. 5,44% van de criminele feiten vinden in West-Vlaamse stations plaats. Naast Brussel springen enkele andere grote stations eruit zoals Antwerpen, Charleroi, Luik, Gent, Leuven en Brugge.

"Voor West-Vlaanderen merken we een grote stijging van criminele feiten op in 2015 ten opzicht van 2012 in de stations van Brugge, Kortrijk en Oostende", zegt Demon.  "Misdrijven met drugs en tegen de vreemdelingenwet zijn twee zaken die aan de top staan van criminele feiten in onze stations.

Sensibilisering

Volgens Demon moet er meer geïnvesteerd worden in de spoorwegpolitie zodat hun expertise voldoende ingezet en uitgebouwd kan worden.  Bij de spoorwegpolitie van Brugge is er ruimte voor 29 personeelsleden, maar daar zijn er op vandaag tien agenten te kort. Ook de lokale politie kan door een verhoogde aanwezigheid criminele feiten voorkomen. "Daarnaast is het ook aan de passagiers zelf om oplettend te zijn en verdachte zaken te melden. Er moeten sensibiliseringsacties uitgewerkt worden om passagiers hiervan bewust te maken", zegt Demon.

Auteurs: