Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mededader donderdag allicht vrij voor dodelijke steekpartij in Brugge

Mededader donderdag allicht vrij voor dodelijke steekpartij in Brugge

Nieuws
24/02/2015

Maar donderdag kan de Leuvenaar residentieel worden opgenomen. In principe zal de onderzoeksrechter hem dan voorwaardelijk vrijlaten.

Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig. Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De Leuvenaar hield zich op vrijdag 24 oktober echter niet aan de opgelegde avondklok. Hij ging om 4u30 sigaretten kopen, en belandde hierdoor terug in de cel. Sinds de feiten kampt de verdachte met psychische problemen en raakte hij in de gevangenis verslaafd aan antidepressiva. "Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar beide psychiaters gaan akkoord dat onze cliënt hiervoor therapie nodig heeft", aldus meester Jean-Marie De Meester.

Donderdag kan Steven V.G. residentieel opgenomen worden. V.G. blijft wel nog steeds verdacht van mededaderschap aan moord. Op termijn mikt de verdediging op een herkwalificatie en een verwijzing naar de correctionele rechtbank.

Auteurs: 
Redactie