Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Matti Vandemaele verlaat Peace Village

Matti Vandemaele verlaat Peace Village

Nieuws
22/10/2020

Hij gaat aan de slag als adviseur op het kabinet van Vicepremier De Sutter (Groen), bevoegd voor ambtenarenzaken en overheidsbedrijven.

Matti Vandemaele: "De afgelopen 7 jaar waren erg boeiend en we hebben met het hele team Peace Village kunnen maken tot wat het vandaag is: een goed draaiend internationaal jeugdverblijfcentrum met een stevige educatieve werking. Na de woelige beginjaren hebben rust kunnen brengen en vooral stevige fundamenten kunnen leggen voor de toekomst. Het aantal overnachtingen klom van 13.000 per jaar naar bijna 25.000 per jaar en op die manier kon ook heel wat geïnvesteerd worden. Peace Village nam haar rol ook op in de brede regio als mede-trekker in Westhoek Vredeshoek, Kojeva (Koepel van jeugdverblijfcentra) , het crisisnetwerk en bij het opzetten van internationale promoreizen voor touroperators naar de Westhoek. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren ook 2 keer een groep ‘mensen op de vlucht’ kunnen opvangen. Op die manier konden we ons steentje bijdragen aan de ‘vredes-uitdagingen’ van vandaag. Dat we met deze groep ook in gesprek geweest zijn met scholieren uit Ieper heeft een diepe indruk op mij gemaakt.

De dagelijkse leiding van Peace Village zal tijdelijk worden waargenomen door Stijn Delaere, die deze taak zal combineren met zijn taak als coördinator van De Snuffel hostel in Brugge. Beide hostels zijn onderdeel van volkstoerisme vzw.