Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Marleen Ryelandt verlaat Brugse gemeenteraad

Marleen Ryelandt verlaat Brugse gemeenteraad

Nieuws
10/01/2020

Marleen doet dit uit professionele overwegingen: de combinatie van een drukke praktijk als advocaat en de verplichtingen van haar mandaat zorgen voor een te groot tijdsbeslag. 

Marleen Ryelandt: “Lokaal politiek actief zijn is een hele opgave. Er kruipt immens veel tijd in een goede voorbereiding van gemeenteraden en andere vergaderingen. We zijn het aan onze democratie en onze kiezers verplicht om dit werk ernstig te doen en serieus na te denken over de beslissingen die we in de gemeenteraad nemen. De laatste tijd werd dit voor mij steeds moeilijker, omdat mijn beroep veel tijd in beslag neemt. Ik ben heel graag gemeenteraadslid geweest, maar ik neem afscheid met enige bezorgdheid. Na zestien actieve jaren kan ik vergelijken en – eerlijk – het politieke debat is zeker de laatste jaren verruwd. En dat wordt stilaan ook in Brugge merkbaar. Maar ik vertrouw erop dat de groene fractie ook zonder mij haar rol zal blijven spelen: kritisch waar het moet, maar steeds onderbouwd en constructief.”

Raf Reuse, fractieleider voor Groen, reageert begripvol op het vertrek van Marleen: “Marleen staat voor 30 jaar ervaring in de lokale politiek, waarvan 16 jaar als gemeenteraadslid. Als fractieleider ben ik zeer dankbaar dat Marleen ons heeft begeleid en helpen groeien tot een stevige, actieve groep. Haar inhoudelijke inbreng, zeker in ruimtelijke ordeningsdossiers, zal zeker gemist worden.”

Vanaf februari neemt Andries Neirynck haar plaats in.

Bekijk ook

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox