Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Management Roularta doet afstand van bonus uit solidariteit

Management Roularta doet afstand van bonus uit solidariteit

Nieuws
20/05/2020

De mediagroep wijst er eerst en vooral op dat ook zij geïmpacteerd worden door COVID-19. Tijdens de maanden maart en april werden tal van externe drukorders geannuleerd. Sinds mei is er opnieuw een aangroei van het aantal externe drukorders, maar nog niet zoals voor de coronaperiode.

Ook bij de reclame-inkomsten voelde de groep de invloed van het virus. De verschijning in print van 'De Zondag' werd zelfs enkele weken opgeschort..De inkomsten uit abonnementen zijn dan weer sterk gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat komt volgens Roularta omdat "de Belgische bevolking verlangt naar kwalitatieve magazinemerken tijdens de lock-down."

Maar de effecten van corona op reclame, evenementen en extern drukwerk zullen zwaarder wegen dan de gestegen inkomsten uit de abonnementen. Toch ziet de groep weinig problemen voor de toekomst van het bedrijf. Om solidair te zijn met de werknemers die tijdelijk werkloos waren door de crisis, doet het management van Roularta Media Group afstand van zijn bonus. De Raad van Bestuur levert ook een deel van haar bestuurdersvergoeding voor het jaar 2020 in.

Auteurs: 
Belga