Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man voor rechter voor slagen op Vismarkt

Man voor rechter voor slagen op Vismarkt

Nieuws
03/09/2019

G. D. moest zich maandagvoormiddag in de Ieperse rechtbank verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen in het uitgaansmilieu op de Ieperse Vismarkt, maar hij stuurde zijn kat naar de rechtbank.

"Het gaat om feiten in 2017", zei een raadsman, die zich burgerlijke partij stelde voor een verpleegster, die klappen kreeg. "De beklaagde maakte geregeld amok op de Vismarkt en heeft een strafregister. Rond 2 uur wou mijn cliënte tussenkomen in een vechtpartij, maar kreeg hierbij twee slagen van D. en belandde op de grond. Ze liep een neusbreuk op. De beklaagde verklaarde dat hij een slaande beweging maakte en pochte achteraf over zijn baldadigheden op Facebook: een foto met zijn vrienden, poserend met hun vuisten en de boodschap dat ze opnieuw enkele slachtoffers gemaakt hadden. Die man gaat doelbewust naar de prachtige uitgaansbuurt bij de Vismarkt om er amok te maken. Dit is de pest van Ieper."

De zaak wordt verdergezet op 4 november. Tijdens dezelfde zitting van maandag was D. ook beklaagde in een tweede zaak van slagen op de Vismarkt. Dit keer in 2016. Ook hier vroeg de burgerlijke partij een schadevergoeding en de procureur vorderde een effectieve celstraf van 6 maanden en een boete. Vonnis op 7 oktober.

Auteurs: 
Thijs Pattyn