Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man uit Beersel twee jaar in de cel voor aanranding van nichtjes

Man uit Beersel twee jaar in de cel voor aanranding van nichtjes

Nieuws
10/02/2020

De nichtjes hadden ook al eerdere aanklachten tegenover W.C. In juli 2014 deed een van de nichtjes, toen nog negen jaar, samen met haar moeder aangifte bij de politie. Het meisje verklaarde toen al dat haar grootoom haar enkele dagen eerder in zijn caravan in Middelkerke betast had.

Meermaals aangerand

Uit het verhoor van haar moeder bleek dat W. mogelijk ook andere nichtjes misbruikt had. Een ander slachtoffer verklaarde dat de feiten na haar eerste communie begonnen. Tussen 1996 en 2003 zou hij haar meermaals aangerand hebben. Bovendien had het meisje het gevoel dat de hele familie het wist, maar dat niemand er iets over zei. Ook een derde nichtje bevestigde het misbruik, het slachtoffer werd een eerste keer betast toen ze een jaar of acht was. Een vijftal jaar later vergreep W.C. zich nog eens aan het betasten van het meisje. De feiten speelden zich af in Halle en Beersel, twee gemeentes uit de provincie Vlaams-Brabant. 

Test met leugendetector

W.C. ontkende altijd met klem dat hij zich schuldig maakte aan aanranding, maar de rechtbank oordeelde dat de verklaringen van de slachtoffers geloofwaardig genoeg waren. Uit het onderzoek bleek daarnaast ook dat de man geobsedeerd was door vrouwen, zowel jong als oud. Hij zou bij een test met een leugendetector ook constant leugens verteld hebben. Door zijn familie en kennissen werd hij ook als een pervert omschreven. 

Auteurs: 
Jitse Lapeire
Belga