Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man rijdt wekelijks naar Slovenië om dochter te zien

Man rijdt wekelijks naar Slovenië om dochter te zien

Nieuws
22/08/2018

Het verhaal van Francky Vanbrabant uit Wielsbeke tart elke verbeelding. De man zit elke week 28 uur lang in zijn auto om welgeteld één uur en een kwartier zijn dochtertje Louise (5) te kunnen zien. Dat is de bezoekregeling die een rechtbank in Slovenië heeft uitgewerkt. De moeder vertrok namelijk eind vorig jaar onverwachts naar haar thuisland, en ze nam haar dochtertje mee. Zij wonen nu in de hoofdstad Ljubljana. Als Francky zijn dochter wil zien moet hij dus 1.200 km ver rijden.

Een Belgische rechter besliste al dat de dochter terug naar België moet komen, maar dat weigert de Sloveense vrouw. Ook in Slovenië loopt momenteel een rechtszaak, maar die procedure loopt nog. Er is nu dus wél een bezoekregeling afgesproken. Op donderdag mag Franky zijn dochter even zien in een sociaal huis. 

En dus zit er voor de man niets anders op dan momenteel wekelijks naar Slovenië te rijden, als hij zijn dochter wil zien. Hoelang Francky dit kan volhouden, weet hij niet. Hij heeft een bedrijf, en elke donderdag 2.400 km met de wagen rijden, dat houdt niemand vol. Om maar te zwijgen van hoe zwaar dit emotioneel allemaal weegt.

Francky hoopt dat de rechtbank in Slovenië een betere bezoekregeling uitwerkt.  Hij rekent op minstens de helft van alle weekends en vakanties.

Auteurs: 
Redactie