Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man die aanslagen viert in supermarkt blijft aangehouden

Man die aanslagen viert in supermarkt blijft aangehouden

Nieuws
22/04/2016

De verdachte belandde in de cel nadat hij de aanslagen in Brussel ging vieren in een supermarkt. Souphiane O. zat eerder in de cel toen hij een andere supermarkt in brand dreigde te steken omdat de winkel het tijdschrift 'Charlie Hebdo' verkocht.

De verdachte was al langer klant van de plaatselijke supermarkt in de Brugse deelgemeente Assebroek. Het schoot bij de man echter in het verkeerde keelgat dat de winkel sinds een jaar het Franse tijdschrift 'Charlie Hebdo' verkoopt. Tot twee keer toe dreigde hij de supermarkt dan ook in brand te steken. Zaterdag 30 januari werd de politie hiervan op de hoogte gebracht en belandde Souphiane O. in de cel.

Schending voorwaarden

Volgens zijn advocaat Mathieu Langerock nam de verdachte op het moment van de feiten niet de juiste medicatie. De Brugse raadkamer liet hem na een maand vrij onder voorwaarden. Dinsdag 22 maart lapte hij die voorwaarden al aan zijn laars toen hij de aanslagen in Brussel en Zaventem ging vieren in een supermarkt in Brugge. De verdachte maakte vreugdedansjes en riep dat de slachtoffers er zelf om hadden gevraagd.

Voor die schending van zijn voorwaarden zit Souphiane O. opnieuw in de cel. "Het onderzoek is ondertussen helemaal afgerond. Het is enkel nog wachten op de eindvordering van het federaal parket", aldus Mathieu Langerock, advocaat van de verdachte.

Auteurs: