Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Man blijft in cel voor moord op ex-vriendin in Ettelgem

Man blijft in cel voor moord op ex-vriendin in Ettelgem

Nieuws
12/04/2019

Het levenloze lichaam van Caroline D. (46) werd op maandagmiddag 14 mei aangetroffen in de garage van haar woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Ze werd de avond ervoor met messteken en slagen om het leven gebracht door haar ex-partner. Na de moord verschanste Kevin L. zich op het dak van een appartementsgebouw in Bredene. Pas na ettelijke uren onderhandelen kon hij ingerekend worden.

Handlanger

In de loop van die namiddag was in Melle al een mogelijke handlanger van de Oostendenaar gearresteerd. Dietwin H. kwam pas na de feiten naar Ettelgem en was dus niet betrokken bij de moord. Na bijna twee weken voorhechtenis besliste de onderzoeksrechter al dat H. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten.

Reconstructie

Kevin L. zit wel nog steeds in de cel op verdenking van moord en van wederrechtelijke vrijheidsberoving van de kinderen van het slachtoffer. Op 3 december werd bij de Federale Gerechtelijke Politie in Brugge al een reconstructie van de moord gehouden. Ook het moraliteitsonderzoek is volgens de verdediging bijna afgerond. Daarna is het nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters.

 

Bekijk ook:

Auteurs: 
Belga