Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maatschappelijk verantwoord spelen bij Kidz in Roeselare

Maatschappelijk verantwoord spelen bij Kidz in Roeselare

Nieuws
12/02/2018

Ook zo bij KIDZ, de voorschoolse en buitenschoolse Kinderopvang van het Zorgbedrijf Roeselare. Toch is er één groot verschil: in plaats van te kijken welk spelletje er vandaag gespeeld wordt, kijken zij naar een digitale kalender waarop staat wie ze vandaag kunnen verrassen met een kaartje of knutselwerk.

Zorgbedrijf Roeselare lanceert namelijk een uniek platform dat kinderbegeleiders inspireert met concrete activiteiten om anderen te helpen: van beterschapskaartjes voor een oudere die net geopereerd is, tot een taart voor de 90e verjaardag van een bewoonster van een woonzorgcentrum.  "Zo is spelen in de vakantie niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouderen in Roeselare", luidt het.

Twee richtingen

‘Ideez’, de naam van het inspiratieplatform, kwam tot stand na workshops met medewerkers van het Zorgbedrijf die als onthaalouder of kinderverzorgster werkzaam zijn. “De vraag om inspiratie voor leuke activiteiten kwam vaak terug”, zegt Katya Hoorelbeke van het Zorgbedrijf. “Daarnaast zijn we altijd op zoek naar nieuwe ideeën of diensten die het leven van mensen beter kunnen maken.

Het werkt in beide richtingen”, voegt Katya toe. “Bewoners van het woonzorgcentrum of klanten van een dienstencentrum kunnen bijvoorbeeld suggesties vinden om kinderen uit onze kinderopvang te helpen. Een verhaaltje voorlezen aan peuters en kleuters bijvoorbeeld.”

Auteurs: