Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Maakte moordverdachte vierde slachtoffer?

Maakte moordverdachte vierde slachtoffer?

Nieuws
28/07/2017

De verdachte zou onder meer geïdentificeerd zijn door een schoenafdruk die werd aangetroffen op de plaats van het misdrijf. Het 39-jarig slachtoffer was met een mes in het hart gestoken, op die manier kwamen ook zijn ex-vriendin en haar grootouders om het leven. De fotograaf zou al langer bevriend zijn geweest met het 18-jarig ex-vriendinnetje van de vermoedelijk dader. Op zijn website zouden enkele honderden foto's staan van het meisje. Het lijkt erop dat de verdachte de amateurfotograaf via het internet had bedreigd.  De verdachte van de drievoudige moord in Moere is nog niet verhoord over zijn eventuele betrokkenheid bij de moord op een 39-jarige man in Sint-Amandsberg. De verdediging heeft zelfs geen weet van het Gentse dossier.

Bewaker Securitas

Opvallend is de gewelddadigheid van de moorden in vergelijking met de opmerkelijke rustigheid waarmee de arrestatie van bodybuilder uit Varsenare woensdagavond in Oostende verliep. De verdachte kwam eten en drank kopen in een supermarkt aan het Mercatordok. "Hij wilde zijn rugzak in een kasje steken en hij vroeg mij om hem te helpen", zegt veiligheidsbeambte Arne Vys. "Ik heb hem geholpen, zijn rugzak in een kastje gestoken. Ik had meteen door dat het om deze persoon ging. Dan is hij de winkel binnengegaan. De adrenaline begon al een beetje te werken, maar ik heb het hoofd koel gehouden".

Arne verwittigde enkele seconden later de politie. Op dat ogenblik wandelde de vermoedelijke moordenaar opmerkelijk kalm door de winkel. Hij was dan al 20 uur op de vlucht na zijn moordpartij in Moere. De dader had in zijn rugzak kledij zitten en een mes van 30 centimeter. Mogelijk is dat ook het moordwapen.   De veiligheidsagent kreeg op zijn werkplek heel wat complimentjes van klanten. Ook het personeel van Delhaize heeft Arne Nys al bedankt voor zijn koelbloedig optreden.

 

 

 

 

Dossier:  
Drievoudige moord in Moere