Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Luchthaven in handen van POM en Leiedal

Luchthaven in handen van POM en Leiedal

Nieuws
29/03/2018

De aandeelhouders van de nieuwe vennootschap, de NV Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem, kondigen een verdere professionalisering van het beheer van de luchthaven aan en bijkomende investeringsmiddelen van om en bij 10 miljoen euro voor de noodzakelijke modernisering van de luchthaveninfrastructuur.

Met deze investeringen wil de Vlaamse regionale luchthaven resoluut de kaart van de zakenluchtvaart trekken. Voorheen was het beheer in handen van de West-Vlaamse Intercommunale Wevelgem-Bissegem, een samenwerkingsverband tussen 13 lokale partners.

Jean de Bethune, namens POM West-Vlaanderen: “Gelet op de toenemende mobiliteitsproblematiek in de Vlaamse Ruit en de congestie op en rond de luchthaven van Zaventem, vormt de luchthaven Kortrijk-Wevelgem een snel en flexibel alternatief ten gunste van de internationale bereikbaarheid van het zakenleven in de ruime regio. De POM West-Vlaanderen neemt haar verantwoordelijkheid in dit dossier als economische ontwikkelingsmaatschappij en doelstelling is om deze toekomstgerichte asset in de komende periode verder te valoriseren ten gunste van het economisch en industrieel weefsel.“

Auteurs: