Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Loeiende sirenes en ingetogen stilte: "Het staat in ons geheugen gegrift"

Loeiende sirenes en ingetogen stilte: "Het staat in ons geheugen gegrift"

Nieuws
20/07/2021

Zo ook Oostkamp waar brandweermannen van de hulpverleningszone 1 hun dienstwagens buiten hadden opgesteld. Wat volgde was het geloei van sirenes, gevolgd door een ijzingwekkende stilte. De brandweermannen en -vrouwen en andere hulpverleners schoten al enkele dagen geleden in actie in de getroffen gebieden in Wallonië en Limburg.

Dat heeft echt een indruk achter gelaten.

"Ze hebben niets en geven alles weg"

Brandweerman William Debaes getuigt: "We hebben daar met mensen gepraat die gewoon begonnen te huilen. Dat was aangrijpend. Het staat bij iedere brandweerman die er geweest is in het geheugen gegrift voor de rest van ons leven, bij manier van spreken. Ik ben blij dat ik geweest ben. mijn collega's ook. We zijn daar enorm goed opgevangen. We kregen eten en drinken terwijl we aan het werken waren. Die mensen hebben niets en toch gaven ze alles weg aan ons."

Zijn collega Dennis verwoordt het zo: We reden eigenlijk door de wijk die het zwaarst getroffen was. En dat liet ons wel stilstaan bij het feit dat die mensen alles kwijt zijn. En de problemen die er nog komen, dat is ook niet niets. Je kan het je niet voorstellen dat het je zelf overkomt. Ik wil me dat ook niet voorstellen. Ik heb er enkel een beeld van."

Lees ook:

 

 

 

Auteurs: 
Redactie