Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lippens neemt afstand van uitspraken voorzitter Natuurpunt

Lippens neemt afstand van uitspraken voorzitter Natuurpunt

Nieuws
14/07/2018

Stefaan Brinckman, de voorzitter van Natuurpunt Knokke-Heist, had een tijdje geleden een mail verstuurd naar de milieuraad van Knokke-Heist. Daarin was hij bijzonder scherp over hondenbaasjes die met hun viervoeters wandelen in verboden zones en zich niet aan de regels houden. 'Kan ik tegen volgend weekend een riotgun (met munitie) bij jullie lenen om eindelijk een deftig statement te maken tegenover de ongeletterde, onbeschofte en andere hondenbezitters in de Zwinduinen en Polders?', zo staat er onder meer.

Leopold Lippens (Gemeentebelangen) laat weten dat de mening van de voorzitter niet door de beugel kan. "In tijden van terreurdreiging zijn dergelijke dreigementen absoluut onaanvaardbaar", zegt de burgemeester. Hij laat ook nog weten dat Knokke-Heist een diervriendelijke gemeente is die begaan is met het welzijn van dieren in het algemeen en honden in het bijzonder.

"Geen hondenhater"

Natuurpunt Vlaanderen liet weten dat de bedoelingen van haar lokale voorzitter zeker niet slecht waren. "De ironie in de mail is duidelijk verloren gegaan en wat hij zei, meende hij absoluut niet", klinkt het daar. Brinckman beseft ondertussen zelf ook dat zijn uitspraken 'ongelukkig' waren. Hij wou zijn ergernis duidelijk maken, maar benadrukt dat hij nooit een hond zou neerschieten. "Ik heb er zelf twee en ben dus zeker geen hondenhater", aldus de voorzitter.