Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leffingeleuren dat kiest voor nieuw en niche loop op z'n eind

Leffingeleuren dat kiest voor nieuw en niche loop op z'n eind

Nieuws
11/09/2022

Het allerlaatste grote zomerfestival in onze provincie loopt op z'n eind voor dit jaar. Het festival ontpopt zich meer en meer als een muzikale ontdekkingstocht, waar het publiek nieuwe bands en speciale niches komt ontdekken. 

"Eigenlijk is de kern van het festival nieuwe bands. Of als ze niet nieuw zijn, dat ze toch zeker in een bepaalde niche zitten die niet zo bekend is, die geen groot publiek bereikt, waarvan wij vinden dat ze een grote publiek verdienen. De combinatie van nieuwe en niche bands is eigenlijk de kern van het festival", legt Lode Pauwels van de organisatie Leffingeleuren uit. 

Patricia Vanneste uit Kortrijk staat als Sohnarr op het podium in Leffinge met haar nieuw album Coral Dusk. De zangeres en violiste kennen we ook van Balthazar. De Portables uit Brugge vieren er de release van hun nieuwe plaat: the Silver Album voor een zilveren jubileum. De sound klinkt soms experimenteel, soms melodramatisch, maar zeker verrassend. Twee namen die thuishoren binnen de formule 'nieuw en niche'. 

 

Auteurs: 
Redactie