Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leerlingen Petrus & Paulus West verhuizen naar bouwbedrijf

Leerlingen Petrus & Paulus West verhuizen naar bouwbedrijf

Nieuws
28/05/2019

De school heeft een verouderde infrastructuur en plant een nieuwbouwproject.  Maar in afwachting daarvan zal de opleiding dus verhuizen naar een niet-schoolse omgeving.  Dat biedt voor beide partijen niets dan voordelen. De leerlingen krijgen klaslokalen en een lesatelier ter beschikking en mogen gebruik maken van een aantal faciliteiten op het bedrijf.  Zoals leren werken met een torenkraan, magazijnbeheer en afvalsortering. Bovendien zullen de leerlingen zich moeten schikken naar regels en afspraken die voor alle werknemers gelden op gebied van veiligheid bijvoorbeeld.

Win-win

Het bedrijf zelf zal ook dichter in contact staan met potentiële toekomstige werkkrachten.  En die zijn nodig in de bouwsector, want de vraag naar goed opgeleide jongeren is groot. "De winstsituatie bestaat eruit dat we geschoolde mensen op de arbeidsmarkt krijgen die de basis vormen voor alle bedrijven in Oostende, die bouwgerelateerd zijn," zegt ondernemer Xavier Vanhuele. "Daarom doe ik het, om mensen die hier wonen, die hier leven, de basis te blijven behouden van al onze kennis, om hier dan bijkomend mensen van andere origine bijkomend te werk te stellen." 

Het samenwerkingsproject werd mee gefaciliteerd door het Economisch Huis Oostende.  De verhuizing van de jongeren is gepland voor volgend jaar in september.

 

Auteurs: