Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lastercampagne tegen burgemeester Meulebeke?

Lastercampagne tegen burgemeester Meulebeke?

Nieuws
19/09/2018

De brieven worden heel gericht verstuurd. Zo ontvangen mensen met een beperking een gepersonaliseerde brief met de melding dat de partij van de burgemeester de voordelen voor mensen met een beperking in Meulebeke wil terugschroeven. De brieven worden telkens ondertekend met "uw burgemeester". 

(lees verder onder de foto)

Tot vijf jaar cel

Er zijn al zes reeksen brieven verstuurd. De eerste reeks dateert van in juni, de laatste begin september. Volgens de advocaat van de burgemeester riskeert de dader tot vijf jaar cel. De burgemeester vraagt aan de mensen die een brief ontvingen, om die op het gemeentehuis of aan de politie af te geven, zodat die aan het dossier kunnen worden toegevoegd. Hij vermoedt dat een rechtstreekse politieke tegenstander achter de brieven zit.

Reactie N-VA

De N-VA reageert alvast en gaat niet akkoord met een dergelijke persoonlijke lastercampagne. "Wij hebben ook weet dat dergelijke brieven circuleren en hadden dit ook reeds gemeld. Wij vinden deze acties tegen de burgemeester niet kunnen en kiezen voluit voor een campagne via huis aan huis bezoeken en andere media".

 

 

Auteurs: 
Redactie

Nieuw op Focus en WTV: sporttalkshow Offside