Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Langverwachte herinrichting N8 in Veurne begin volgend jaar van start

Langverwachte herinrichting N8 in Veurne begin volgend jaar van start

Nieuws
07/05/2021

Dat blijkt uit een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). In totaal voorziet de Vlaamse Overheid 17 miljoen euro voor de aanpassing van de gewestweg vanaf de E40 tot aan de gemeentegrens met Alveringem.

Bert Maertens: “Door dit project wordt de N8 tussen de E40 en de Vinkembeek straks een pak veiliger. Langs de hoofdweg worden er ventwegen aangelegd, voor fietsers en lokaal verkeer. Landbouwverkeer kan niet meer rechtstreeks de gewestweg oprijden. Fietsers worden afgescheiden van het autoverkeer door een groene zone met een gracht of beplanting."

Momenteel loopt de procedure voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Parallel werkt AWV het aanbestedingsdossier uit met als doel nog dit jaar de werken aan te besteden en vast te leggen. Voor het project zijn er ook 92 onteigeningen nodig. Intussen zijn 89 innemingen gerealiseerd voor een totale vergoeding van 8,67 miljoen euro. De laatste drie onteigeningen bij één en dezelfde eigenaar zullen gebeuren via een gerechtelijke procedure.