Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lange file op E403 door meerdere ongevallen, snelweg urenlang afgesloten

Lange file op E403 door meerdere ongevallen, snelweg urenlang afgesloten

Nieuws
03/04/2023

Een groot deel van de dag was de snelweg deels afgesloten, en moest het verkeer omrijden via gewestwegen. Heel wat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden urenlang stil.

Rond 7.30 uur was er in Lichtervelde een eerste aanrijding, waardoor er al een file ontstond. Omstreeks 9 uur was er een tweede ongeval, waarbij vier vrachtwagens waren betrokken. Drie personen raakten zwaargewond. Maar er vielen geen dodelijke slachtoffers. De MUG-heli en heel wat ambulances kwamen ter plaatse.

Omleiding

De snelweg in de richting van Kortrijk werd urenlang volledig afgesloten. Al het verkeer in de richting van Kortrijk moest de snelweg verlaten via afrit 10 in Torhout.

Rond 10u40 belandde ter hoogte van Ruddervoorde een auto onder een oplegger en vatte vuur. De chauffeur moest worden bevrijd en was zwaargewond. Even was de snelweg dan al vanaf Ruddervoorde afgesloten. Sinds 14 uur kon je daar weer langs.

Tussen Brugge en Ruddervoorde gebeurde in de namiddag  nog een vierde ongeval met een bestelwagen, gelukkig zonder veel erg.

Auteurs: 
Redactie