Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Landbouworganisaties lanceren project rond verkeersveiligheid in Westhoek

Landbouworganisaties lanceren project rond verkeersveiligheid in Westhoek

Nieuws
09/03/2021

Het project richt zich enerzijds op bestuurders van landbouwvoertuigen en anderzijds op zwakke weggebruikers zoals schoolgaande kinderen en fietsrecreanten. Ze willen inzetten op wederzijds respect en bewustwording tussen de verschillende gebruikers van landelijke wegen.  Want die worden door een steeds groter wordende  groep mensen gebruikt, zeker nu in coronatijden. (Lees verder onder de foto)

Didactische pakketten

In eerste instantie worden leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar lager onderwijs aangesproken. Voor het is een didactisch pakket uitgewerkt, onder meer met virtual reality.  Door een speciale bril worden tractorsimulaties nagespeeld en leren ze veiliger reageren in bepaalde verkeersituaties. De primeur van het project is voor de leerkrachten en leerlingen van vrije basisschool De Libel. Het was gouverneur Decaluwé die het startschot mocht geven.

Ook andere doelgroepen worden benaderd in het kader van dit project dat nog tot eind juni 2023 zal lopen. Het project kwam tot stand dankzij Leader Westhoek met Europese, Vlaamse en provinciale steun en de Provinciale Landbouwkamer.  Ook tal van andere partners verleenden hun medewerking.

Auteurs: 
Redactie