Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kustweg en Koninklijke Baan in Lombardsijde maanden dicht

Kustweg en Koninklijke Baan in Lombardsijde maanden dicht

Nieuws
05/11/2018

De werken voor het doortrekken van de tramverbinding in Lombardsijde zijn gestart op 19 maart 2018. De werken vlotten goed en zitten momenteel op schema. Het einde der werken is initieel voorzien in de tweede helft van 2019.

Met de openstelling van de doortocht van Westende eerder dit jaar, bestaat de mogelijkheid om een volwaardige wegomlegging voor het verkeer te organiseren en daardoor de timing van de werken en de bijhorende hinder drastisch in te korten. Daarom werd in onderling overleg beslist om de gewestweg N34 (Kustweg – Koninklijke Baan) volledig af te sluiten in het vak tussen het Monument te Nieuwpoort en de Essex-Scottishlaan.

Vanaf vandaag tot en met 23 april 2019 worden de  Kustweg en de Koninklijke Baan in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. De omleiding voor de werken zal in twee richtingen georganiseerd worden via de N318 (Nieuwpoortlaan-Lombardsijdelaan-Westendelaan) en de Henri Jasparlaan.

Plaatselijk verkeer (bijvoorbeeld voor Camping Albatros) zal mogelijk zijn. De tijdelijke doorsteek aan deze kant blijft voorlopig behouden om een keerbeweging mogelijk te maken. De toegang naar de rechteroever van Nieuwpoort en de omgeving Matrozenlaan, Lage Duinenstraat, Golftstraat, Schorrestraat, Wiegestraat, Alexisstraat, met onder andere de toegang tot het militair kamp, blijft verzekerd tijdens de werken via de as Zeelaan-Matrozenlaan of als alternatief via de Redanweg.

Auteurs: