Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kustpolitici lopen niet warm voor tweede naakstrand

Kustpolitici lopen niet warm voor tweede naakstrand

Nieuws
12/07/2018

Maar net voor de gemeenteraadsverkiezingen steken weinig lokale politici daarvoor de nek uit. Nochtans zit naturisme in de lift. De vereniging telt meer dan 8000 leden en net over de grens gaan Belgen massaal naaktzonnen. Een dossier is in opmaak, maar een officiële aanvraag voor een nieuw naaktstrand is er niet.

Leeuwerik

De federatie schreef ook alle kustburgemeesters aan, maar er komt tot nu weinig reactie. In de maand mei heeft minister van leefmilieu Joke Schauvliege op vraag van Stefaan Sintobin van het Vlaams Belang gezegd dat de ontwikkeling van een naaktstrand ter hoogte van Westende enkel kan als er garanties zijn dat er geen "randactiviteiten" plaatsvinden in de duinen. Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kunnen daardoor mogelijk problemen rijzen met zeldzame duinvegetaties en mogelijke broedplaatsen van de zeldzame kuifleeuwerik die door recreatie nagenoeg is verdwenen.
 

 

 

 

 

 

 

 

Naturisten hadden daarom gevraagd, omdat het naaktstrand in Bredene succesvol is. Maar op piekmomenten zit het er nokvol. In Westende werd een extra locatie gevonden.  Maar Vlaams ­minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) geeft de naturisten weinig hoop. Het  Agentschap voor Natuur en Bos vreest immers dat die randactiviteiten de zeldzame ­kuifleeuwerik zouden bedreigen.