Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kusthoreca wil dan toch geen terrassen tijdens paasvakantie

Kusthoreca wil dan toch geen terrassen tijdens paasvakantie

Nieuws
16/03/2021

Dat zijn ze gisteren tijdens een lange vergadering overeengekomen. Bart Boelens van Horeca Middenkust: "Het is qua rentabiliteit heel moeilijk, maar we hebben schrik dat het een hypotheek zou leggen op de volledige opening, We wachten nu al drie maanden en een half, het zal niet op die drie weken komen."

De horeca ziet liever geen terrassen in paasvakantie, ze willen helemaal operationeel en open zijn op 1 mei. Liever dat, dan tijdens de paasvakantie alleen de terrassen openen, de besmettingen zien stijgen en weer helemaal dicht moeten. 

Ook bij restaurant Diplomat op de dijk in Oostende willen ze liever meteen helemaal open gaan, ook al duurt dat een paar weken langer en hebben ze daar een groot terras. "Het probleem zal zijn dat mensen gaan passeren, met koffie en een broodje of een take-away en dan op ons terras willen zitten. Dat mag niet en dan moeten we weer voor politie spelen. Voor mij is het duidelijk, alleen de terrassen openen dat gaat niet", zegt Rita Nierynck van het restaurant.

Auteurs: