Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust verwacht een relatief rustig weekend

Kust verwacht een relatief rustig weekend

Nieuws
23/07/2020

Volgens een online panelbevraging van iVox heeft 17 procent van de Belgen de intentie om de komende zeven dagen naar zee te komen. Het gaat zowel om dagjestoeristen, verblijfstoeristen en tweedeverblijvers.

Het provinciebedrijf Westtoer is tevreden dat het voorspellend model (Dranoeter VZW - Salesbridge) goed werkt. De gegevens die in het model samengebracht worden (weer, historische gegevens, intentiepeilingen, boekingsdata) laten toe accurate voorspellingen te doen.

Goede cijfers voor vakantiewoningen

De sector van de vakantiewoningen heeft een sterke inhaalbeweging gemaakt in juli. De sector noteert 20 à 25 procent meer boekingen dan vorig jaar. Ook de laatste week van juli ziet er veelbelovend uit. Ook de campings hopen in de komende weken meer binnen- en buitenlandse vakantiegangers te verwelkomen.

Nederlanders en Duitsers

Volgens het boekingsplatform Stardekk is er bij de hotelboekingen een status quo met vorig weekend. Behalve landgenoten blijken vooral Duitsers en Nederlanders weer belangstelling te hebben voor onze badplaatsen.

Volgens alle beschikbare gegevens verwacht Westtoer voor het komend weekend op verschillende plaatsen aan de kust code groen tot geel. Dit betekent dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn. Westtoer adviseert vakantiegangers om de druktebarometer te raadplegen. De druktebarometer werd intussen meer dan 925.000 keer geconsulteerd. Die vind je op www.dekust.be

Auteurs: 
Redactie