Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust verwacht dit weekend 275.000 dagtoeristen

Kust verwacht dit weekend 275.000 dagtoeristen

Nieuws
22/08/2019

“Op basis van de huidige weervoorspellingen schat Westtoer dat ongeveer 275.000 dagtoeristen dit weekend naar de Kust reizen. Zondag wordt de beste dag met circa 160.000 dagtoeristen. Hotels noteren voor het weekend nu al een bezettingsgraad van 80 tot 85 procent. De sector verwacht tal van last minute boekingen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De toeristische sector aan de Kust noteert een typisch Belgische zomer. De zonnige periodes werden afgewisseld met eerder wisselvallig weer. De warmste en mooiste dagen vielen dikwijls buiten het weekend. Bovendien was de zomer van 2018 uitzonderlijk zonnig en dus beter dan 2019. Vorig jaar was de belangstelling voor de Kust ook intens door de kunsttriënnale Beaufort.

De Kust positioneert zich meer en meer als een bestemming voor de vier seizoenen. De spreiding van het toerisme zet zich door naar voorjaar, najaar en winter. Voor het recente voorjaar noteerde de toeristische sector alvast positieve cijfers. Ook het najaar is een belangrijke periode, goed voor circa 25 procent van het jaarlijks aantal dagtoeristen. Twee derde van de totale omzet in het kusttoerisme wordt gerealiseerd buiten het zomerseizoen.