Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kust verwacht 550.000 dagtoeristen in kerstvakantie

Kust verwacht 550.000 dagtoeristen in kerstvakantie

Nieuws
21/12/2018

Ondanks het voorspelde slechte weer maken veel toeristen van de vakantie gebruik om toch nog eens naar de kust te gaan. Op basis van de huidige weersvoorspellingen verwacht Westtoer dat ruim een half miljoen toeristen zullen genieten van een dagje zee.

"Meer dan ooit zorgen alle kustgemeenten tijdens de kerstvakantie voor een bijzondere vakantiesfeer. De kust bevestigt opnieuw als een bestemming voor de vier seizoenen. De kerstvakantie is voor veel Belgen een jaarlijkse afspraak met de kust. Ook eigenaars van een tweede verblijf vertoeven graag aan zee tijdens de kerstvakantie", aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer.

Ook het winterseizoen is niet onbelangrijk voor de sector. Twee derde van de omzet aan de kust wordt geboekt buiten de zomermaanden. Voor de hotels is het nog even wachten. Bij goed weer kunnen, zoals de trend het de voorbije jaren wil, heel wat late boekingen binnen komen bij de hotels. Maar ook nu al oogt het redelijk.

"Voor de hotels blijft eindejaar de uitschieter met een gemiddelde bezetting van ruim 80 procent. De midweeks in de kerstvakantie zijn goed voor 60 procent hotelbezetting. Ook het weer wordt een bepalende factor voor verdere boekingen. Bij zacht weer noteren de hotels veel lastminutereservaties", aldus Francis Bosschem, voorzitter van de vzw Kusthotels.

Auteurs: