Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kursaal Oostende heeft vernieuwde voorgevel in LED

Kursaal Oostende heeft vernieuwde voorgevel in LED

Nieuws
10/10/2019

Dat is goed voor een investering van 70.000 euro.  Rondom de schermen en de binnenste spandoeken zijn sfeervolle spots voorzien in een frame. “Door de schermen en de verlichting komt de fraaie voorkant van het gebouw nog meer tot zijn recht. De nood aan realtime informatie werd ook steeds groter. Er was geen plaats om elk concert aan te kondigen en zeker de dag zelf is deze informatie een must”, vertelt directeur Peter Craeymeersch. De plaatsing gebeurde conform het advies van agentschap Erfgoed.

"Het Kursaal is beeldbepalend voor de stad, de LED-schermen zijn dus een goede en duurzame investering” aldus burgemeester Bart Tommelein. “Een sfeervolle, verlichte voorgevel met de nodige informatie is niet meer weg te denken. Denk maar aan de Olympia in Parijs, de Carré in Amsterdam en zowat alle theaters in Londen en op Broadway.”

Duurzaamheid

Door de installatie van duurzame LED-schermen moeten er veel minder spandoeken gedrukt worden. De erehal werd al onder handen genomen met duurzame LED-armaturen en ook in de inkomhal werden schermen geïnstalleerd om de overdaad aan posters tegen te gaan.

Auteurs: 
Redactie