Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kunstonderwijs kleurt straten en pleinen

Kunstonderwijs kleurt straten en pleinen

Nieuws
07/03/2018

Veel ouders twijfelen immers over de toekomstperspectieven van het kunstonderwijs. Daarom start slechts 17% van de KSO leerlingen meteen in het eerste jaar in een kunsthumaniora. Soms wordt die keuze zelfs uitgesteld tot het 4de of 5de jaar, terwijl 40% van hen er eigenlijk al meteen na de lagere school wou starten.

“De statistieken geven aarzelende ouders ongelijk. 80% van de leerlingen dans en muziek stroomt door naar het hoger kunstonderwijs. In de afdeling woordkunst-drama stroomt 67% door. 1 op 4 de afgestudeerden uit KSO Woordkunst-Drama start in een professionele bachelor meestal in een sociale richting of onderwijs”, aldus Kris Bauwens voorzitter van de Kunstgroep, de netoverschrijdende contactgroep van alle Vlaamse homogene KSO-scholen.

Parade in binnenstad

Een snellere start in de kunsthumaniora blijkt ook goed te zijn voor het welbevinden en de prestaties van de leerlingen. Op de Dag van het KSO verenigen de leerlingen van de Kunsthumaniora Brugge en het Technisch Instituut Heilige Familie hun talent en zetten ze met kunstzinnige activiteiten het kunstonderwijs voor één dag in de kijker. Onder het motto ‘Kunst is de beste bagage’ dragen een 40-tal leerlingen diverse vormen van 2D- en 3D kunst op hun rug in een kleine parade doorheen de Brugse binnenstad.

Auteurs: