Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KSV Roeselare deels in Chinese handen

KSV Roeselare deels in Chinese handen

Nieuws
12/07/2016

Voor Roeselare is de komst van een buitenlandse investeerder een gouden kans om eindelijk wat financiële stabiliteit te krijgen, na vijf seizoenen spartelen om het hoofd boven water houden. De club kijkt weer naar boven en hoopt, met de kapitaalsverhoging die de komst van de Chinese Hawken meebrengt, op termijn opnieuw in eerste klasse A te spelen.

Sportief kan Roeselare vandaag ook uitpakken met een samenwerking met de Franse eersteklasser LOSC, de ploeg uit Rijsel. Hoeveel percent van de aandelen er verschuift naar Hawken, of welk bedrag ze neertelt voor het aandelenpakket, wordt niet gecommuniceerd. Chinese investeerders tonen almaar meer interesse in Europese clubs. Zo zijn recent Inter Milaan, Espanyol Barcelona en Sochaux in Chinese handen gekomen.

Mededeling Raad van Bestuur

Twee seizoenen hebben we verder gewerkt aan het gezond maken van onze club. Eind vorig jaar kwam Johan Plancke, de huidige CEO en aandeelhouder, in contact met Mevrouw Hawken, een Chinese zakenvrouw die in Londen woont. Samen met haar broer is ze eigenaar van verschillende vastgoedholdings in China. Haar broer is ook eigenaar van RENHE BEIJING, een ploeg in de Chinese tweede klasse. Na bezoeken aan verschillende ploegen in België (Lokeren en Sint-truiden onder meer) heeft ze beslist om te investeren in KSV Roeselare. Mevrouw Hawken is aandeelhouder geworden in de vennootschap, samen met de huidige aandeelhouders Yves Ollevier en Johan Plancke..

“Na vijf moeilijke jaren kunnen we eindelijk weer positief naar de toekomst kijken. Op vandaag kunnen we zeggen dat KSV Roeselare financieel terug gezond is. Weinig clubs kunnen dit zeggen. Vele clubs die degradeerden, hebben deze val niet overleefd!”, luidt de mededeling.

“We kunnen ook een samenwerking melden met LOSC, de ploeg uit Rijsel. LOSC zal hier een aantal spelers ter beschikking stellen samen met een trainer. Ook hier kunnen we trots zijn dat LOSC ons verkoos boven een andere ploeg uit de Proximus League”

Auteurs: