Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kruispunt Torhoutsesteenweg-Elisabethlaan wordt weer aangepakt

Kruispunt Torhoutsesteenweg-Elisabethlaan wordt weer aangepakt

Nieuws
27/03/2019

Het is de bedoeling om de doorstroming op de Torhoutsesteenweg te verbeteren om het sluipverkeer in de omliggende wijken te verminderen. Schepen voor mobiliteit Björn Anseeuw (N-VA): “In 2017 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt aangepakt om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verbeteren. De ingreep van toen heeft er evenwel voor gezorgd dat bijkomend sluipverkeer ontstaan is in de naastgelegen wijken, vooral stadinwaarts".

Aparte afslagstroken

De aanpassingswerken aan het kruispunt houden in dat er een aparte en verlengde afslagstrook naar rechts wordt aangelegd op de Torhoutsesteenweg. Er komt ook een korte afslagstrook naar links. Het eindresultaat is dus drie rijstroken die op het kruispunt uitkomen, terwijl er vandaag maar één is. "Zo verbetert de doorstroming en moeten automobilisten niet langer hun toevlucht zoeken in de wijken rond de Torhoutsesteenweg,” verduidelijkt Björn Anseeuw.

Bij de werken zal het Agentschap Wegen en Verkeer tussen de Mariakerkelaan en de Elisabethlaan ook onderhoudswerken uitvoeren aan de parkeerstroken. Ook Farys zal op hetzelfde ogenblik de waterleiding in dit gedeelte saneren. Tijdens de werken blijven de handelzaken op de Torhoutsesteenweg bereikbaar.  De weg wordt niet afgesloten. De werken moeten klaar zijn tegen eind mei.

Auteurs: