Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kruisboogmoord op weg naar assisen

Kruisboogmoord op weg naar assisen

Nieuws
05/05/2020

Op dinsdag 1 mei 2018 trok de verdachte met een kruisboog naar de woning van Bjorn D. in Schuiferskapelle, een deelgemeente van Tielt. Jordy V. kon immers niet verkroppen dat zijn vriendin een relatie had aangeknoopt met de 28-jarige man. De speurders konden Jordy V. diezelfde dag inrekenen. De jongeman bekende de feiten, maar ontkende lang dat er sprake was van moord. Naar eigen zeggen wilde V. zijn liefdesrivaal enkel bang maken en heeft hij slechts per ongeluk geschoten met zijn kruisboog. De bewuste kruisboog werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar werd een tijdje later toch teruggevonden. 

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte het wapen kort voor de feiten had aangekocht in Nederland. Opvallend genoeg kreeg V. al snel opnieuw een relatie met de vrouw die de aanleiding voor de feiten vormde. Op een bepaald moment liet hij zich zelfs overplaatsen naar de gevangenis van Gent, zodat zijn vriendin hem gemakkelijker kon bezoeken. Uiteindelijk heeft de vrouw die relatie dan toch weer verbroken. In een brief aan de familie van Bjorn D. beweerde ze bovendien over heel wat bezwarende informatie over de verdachte te beschikken. Ondertussen heeft de vrouw zich ook burgerlijke partij gesteld.

De Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling zal zich wellicht binnen enkele weken over de verwijzing van de zaak buigen. Het proces zal ten vroegste in het voorjaar van 2021 van start gaan in het Brugse hof van assisen.

Bekijk ook

 

Auteurs: 
Belga