Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk zal Lago beter begeleiden bij beheer openluchtzwembad

Kortrijk zal Lago beter begeleiden bij beheer openluchtzwembad

Nieuws
04/09/2019

In juli en augustus gingen ruim 7.000 mensen zwemmen in het openluchtbad langs de Abdijkaai in Kortrijk, in 2018 waren dat er nog meer dan 31.000. Het zwembad was toen wel een maand eerder open en het nieuwe Lagozwembad op Weide was nog niet open. Maar toch blijft het een laag cijfer.

Arne Vandendriessche, schepen van sport Kortrijk: "Er is inderdaad tijdens de grote vakantie wat misgelopen in het zwembad Abdijkaai. Ik heb het dossier toen naar mij toegetrokken om Lago van dichterbij op te volgen met onze eigen mensen opnieuw. We hebben nu ook onlangs beslist om een projectbegeleider aan te stellen die Lago nog beter zal begeleiden in het exploiteren van onze oude zwembaden.  Een aantal bezorgde burgers hebben mij laten weten dat het zwembad niet altijd even proper was en dat het onderhoud te wensen overliet. Lago is natuurlijk expert in het bouwen en openhouden van nieuwe zwembaden, maar oude, bestaande baden openhouden is natuurlijk nog iets anders."

Het totaal aantal bezoeken aan Kortrijkse zwembaden was tijdens de zomervakantie wel nog nooit zo hoog, zo'n 47.0000, en dat aantal belooft nog aan te dikken eens de glijbanen op Weide er zijn.

Lees ook:

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox