Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk niet warm voor Dikketruiendag

Kortrijk niet warm voor Dikketruiendag

Nieuws
12/02/2019

Er zijn heel veel initiatieven om mensen bewust te maken van de klimaatverandering en niet alles is even doeltreffend. Kortrijk gelooft niet in het effect van 1 dag per jaar de verwarming een graadje lager te zetten. En dus gaat de stad voor eigen initiatieven, die een grotere impact zouden hebben.

'Nood aan grotere inspanningen'

'Ik denk dat we veel inventiever moeten zijn en mensen moeten overtuigen om grotere inspanningen te leveren dan alleen maar een trui aan te trekken, zoals uw dak of uw huis beter isoleren,' zegt schepen van leefmilieu Bert Herrewyn. 'Daar willen we hard op inzetten. Of bijvoorbeeld een dag in de week geen vlees eten. Dat maakt een gigantisch groter verschil uit dan een dikke trui aantrekken.'

Ook Groen steunt vanuit oppositie

Groen steunt vanuit de oppositie de beslissing van het stadsbestuur. En dat is merkwaardig, want Groen is traditioneel een voorvechter in de strijd tegen klimaatverandering.

'We zijn eigenlijk blij met het signaal van de stad die zegt: 'Dit is niet de manier waarop we de problemen gaan oplossen en aandacht vestigen op het klimaat.' Dat gebeurt nu elke dag door jongeren op straat en dat hoeft niet meer via Dikke Truiendag,' zegt David Wemel van Groen Kortrijk.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Stefaan Six