Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk maakt zich op voor het Creativity World Forum

Kortrijk maakt zich op voor het Creativity World Forum

Nieuws
28/10/2014

De stad, provincie, onderwijsinstellingen, ondernemersorganisaties en andere streekpartners slaan de handen in elkaar om Kortrijk daar als innovatieve stad te presenteren. 

Op 5 & 6 november krijgen creatievelingen van over de hele wereld de film van gewezen Kortrijkzaan Tom Nys te zien.  Een vrouw krijgt in het AZ Groeninge Kortrijkse genen ingeplant waarna ze met een Google Glass op de stad gaat ontdekken en plaatsen deelt met anderen. Het resultaat is dat iedereen de Kortrijkse genen wil. "Door het maken van de film zijn we op heel wat creatieve en innovatieve elementen en plaatsen gebotst in de stad waardoor ik toch wel kan zeggen dat Kortrijk op bepaalde vlakken toch een tikkeltje meer heeft dan andere steden", zegt filmmaker Tom Nys.

Topsprekers

Ook een Engelstalig magazine moet de innovatieve troeven van Kortrijk in de verf zetten voor de internationale bezoekers straks. Het forum verwacht echte topsprekers. Zo is er de grootste architecte ter wereld Zaha Hadid, maar ook Guy Kawasaki en Tom Kelley. Dat zijn internationale sprekers die zeker tot de verbeelding spreken van wie dagelijks bezig is met innovatie. De meer dan 2000 deelnemers kunnen ook op begeleiding rekenen van een aantal speciaal opgeleide Kortrijkse studenten.

Auteurs: