Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk labelt werkmateriaal van bedrijven tegen diefstal

Kortrijk labelt werkmateriaal van bedrijven tegen diefstal

Nieuws
25/03/2021

Aannemers en andere zelfstandigen zoals tuinaannemers en loodgieters kunnen hun materiaal laten labelen door de preventiedienst.  Op het gereedschap, zoals boormachines en snijmachines bijvoorbeeld een moeilijk verwijderbare sticker gekleefd die te vergelijken is met de gekende fietslabels.

Daarmee wil men dieven in de eerste plaats afschrikken en verhinderen dat de waren doorverkocht worden. Op de sticker staat het BTW-nummer van de onderneming en een QR-code. Die linkt naar een websitepagina met de vermelding “Stop, misschien gestolen materiaal”. Wanneer de dief het materieel probeert door te verkopen, worden potentiële kopers zo gewaarschuwd.

Gratis label

Het materiaal kan ook makkelijker worden terugbezorgd aan de eigenaar bij diefstal. De labels worden gratis aangeboden aan alle zelfstandige ondernemers met vestigingsadres in Kortrijk. Zij kunnen elk stuk gereedschap met een aankoopwaarde van meer den 250 euro laten labelen. 

Ondernemers die hun materiaal laten labelen, krijgen ook een waarschuwingssticker om op hun bestelwagen te kleven. Die sticker maakt duidelijk dat het gereedschap in de bestelwagen gelabeld is.