Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kortrijk geeft gratis sneltesten aan kwetsbare inwoners en schoolkinderen

Kortrijk geeft gratis sneltesten aan kwetsbare inwoners en schoolkinderen

Nieuws
12/01/2022

De gratis sneltesten zullen te verkrijgen zijn in wijk- en dienstencentra, lagere scholen en het Sociaal Huis van Kortrijk.

Sneltesten zijn een belangrijke schakel in de huidige teststrategie, maar voor veel mensen is de aankoop van zo'n sneltest een te grote kost. Personen met een verhoogde tegemoetkoming krijgen al korting, maar dat is volgens stad Kortrijk niet altijd voldoende. "De groep is ruimer dan mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Ook andere mensen kunnen financiële tekorten en betalingsproblemen hebben. Daarom voorzien we voor de ruime groep in gratis zelftesten", zegt schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene.

De gratis zelftesten zullen ter beschikking worden gesteld in pakketten van vier tests per gezinslid per maand, zodat wekelijks getest kan worden. Tegen eind deze week zullen al 5.000 zelftests beschikbaar zijn. "Een deel daarvan wordt gefinancierd door het OCMW, een ander deel door de financiële middelen, coronasteun, die de federale minister van Armoedebestrijding Karin Lalieux aan de OCMW's ter beschikking heeft gesteld", aldus De Coene.

De tests zijn te verkrijgen in elf wijk- en dienstencentra, in zo'n 30 lagere scholen waar een brugfiguur van Kortrijk aanwezig is en in het Sociaal Huis van Kortrijk.

Auteurs: 
Belga