Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kopstuk Zehbis vrij

Kopstuk Zehbis vrij

Nieuws
29/03/2018

Het meisje van 15 mag na vijf maanden de halfopen jeugdinstelling waar ze verbleef verlaten. Nog voor de zomer komt de zaak voor de jeugdrechtbank van Brugge. Intussen krijgt het tienermeisje strikte begeleiding om haar gedrag te verbeteren.

Ernstige incidenten

De feiten speelden zich af in de buurt van het station van Brugge. Een groepje tienermeisjes zou andere meisjes ernstig gepest en geslagen hebben. Bij een incident in Oostende deelde ook de moeder van een slachtoffer in de klappen. De verdachten verspreidden ook beelden van enkele incidenten via Instagram.

Het parket bevestigde eerder al dat er een onderzoek loopt naar slagen, afpersing en kleine diefstallen gepleegd door minderjarige meisjes. Het kopstuk van de bende werd eind oktober gearresteerd en voorgeleid bij de jeugdrechter. Ze werd door de jeugdrechter in een halfopen instelling geplaatst.

Tijdens de plaatsing mocht de verdachte de instelling steeds vaker verlaten. Twee weken geleden is ze uiteindelijk definitief mogen vertrekken uit de instelling. Het meisje wordt thuis nog steeds begeleid en zal ook een leerproject moeten volgen. Het onderzoek naar de meisjesbende is ondertussen helemaal afgerond. De zaak zal in principe nog voor de zomer ingeleid worden bij de jeugdrechter.

Bekijk ook