Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Koppel viert diamanten bruiloft op palliatieve afdeling

Koppel viert diamanten bruiloft op palliatieve afdeling

Nieuws
12/04/2019

De viering van het diamanten bruiloft Pascal Deckmyn (79) en Yvette Defraeye (79) was een emotioneel moment. Voor het koppel zelf, maar ook voor de kinderen, kleinkinderen, en achterkleinkinderen die aanwezig waren. Eigenlijk zijn Yvette en Pascal pas op 25 juli 2019 zestig jaar getrouwd. Maar zoveel tijd is er niet meer. Al acht weken ligt Yvette op de palliatieve afdeling van het AZ Damiaan. Binnenkort kiest ze voor euthanasie.

“Mama heeft een tumor in haar hoofd. Het is haar wil om straks afscheid te nemen. Dertig jaar geleden kreeg ze al borstkanker. De afgelopen twee jaar kwam daar longkanker en een tumor bij. Ze heeft telkens alle behandelingen doorstaan. Maar ze had nu nog één wens”, duidt zoon Bart Deckmyn (48).

Blijvende herinnering

Burgemeester Tommelein overhandigde een boeket bloemen, een tinnen bord, en een oorkonde. “Zestig jaar gehuwd, dat zijn herinneringen die voor eeuwig in het geheugen gegrift staan. Jullie hebben samen veel geluk en liefde gekend, maar ook tegenslagen. We willen jullie van harte feliciteren. Er is trouwens nog een brief van koning Filip en Mathilde onderweg”, zei Tommelein.

“Dat burgemeester Tommelein hier langskomt om ons jubileum te vieren, betekent veel voor ons. We zijn je heel dankbaar”, zegt Pascal. "Deze herinnering zal ons altijd bijblijven.”

Auteurs: 
Dominique Jauquet