Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kopers 't Convent: "Van nul beginnen"

Kopers 't Convent: "Van nul beginnen"

Nieuws
31/08/2018

Het koppel is niet aan hun proefstuk toe. Ze slaagden er eerder in om een oude garage in Roeselare en hoeve in Wevelgem om te bouwen tot brasserie Flandria en gastenverblijf Heerlijkheid van Marrem. "Maar dit is toch van een andere orde, werkelijk alles is kapotgemaakt: dak, muren, ramen, sanitair, sauna, wijngaarden. Daardoor kunnen we van nul herbeginnen", vertellen ze. "Toen we na de verkoop op het domein kwamen, troffen we vijf jongeren aan met een drone. We belden de politie, maar twee van hen konden met de drone vluchten via de maïs. De drie anderen werden verhoord. Blijkbaar waren het kinderen uit Westerlo, die op vakantie waren in Middelkerke en uit nieuwsgierigheid het verloederde domein kwamen bekijken."

Volgens de lokale politie wordt 't Convent via sociale media gepromoot als populaire verlaten plaats om er foto's te maken. "Dat is nu voorbij. Om de site te beveiligen tegen verder vandalisme hebben we maatregelen genomen", aldus Dominique. "We willen zoveel mogelijk van het oude complex behouden en renoveren, waaronder het hotel en de crypte. Vermoedelijk zal het oudste gedeelte van de vroegere woning gesloopt worden. We willen er een evenementencomplex van maken tussen de wijngaarden met veel glas en hout dat overgaat in de natuur. Klanten moeten zich er op vakantie wanen in de sfeer van de Provence. Het zwembad wordt dichtgegooid om er een kleinere eventruimte van te maken voor een babyborrel of verjaardagsfeest bijvoorbeeld.

Er is overnachtingsruimte voor een 25-tal gasten en er komt een keuken voor externe catering. Wie interesse heeft om het werk te doen op de wijngaarden, krijgt de vruchten. Er komt een appartement voor onszelf om het domein in de gaten te houden."

Het koppel wil graag Rudy De Volder, de voormalige uitbater van 't Convent, betrekken. "We zouden 't Convent graag behouden in de naam en zijn advies gebruiken in de keuken van Flandria, waar onze kinderen Jan-Willem (22) en Louis (20) zaakvoerder zijn."

Auteurs: 
Thijs Pattyn