Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kinepolis over kaap van 25 miljoen bezoekers

Kinepolis over kaap van 25 miljoen bezoekers

Nieuws
28/02/2018

In België bleef het aantal bezoekers stabiel op 8,4 miljoen. Kinepolis baatte eind 2017 93 bioscopen uit, waarvan 11 in België. In de loop van het jaar zette de groep z'n eerste stappen in Noord-Amerika, met de overname van het Canadese Landmark Cinemas.

Blijvende expansie-ambities

Dat de resultaten van Kinepolis erop vooruitgingen, is vooral te danken aan het expansiebeleid van de voorbije jaren (onder meer in Nederland). Want onder meer door een "wisselvallig en vaak minder succesvol filmaanbod" bleven de bezoekersaantallen elders eerder stabiel (België), of gingen ze zelfs licht achteruit (Spanje, Luxemburg, Zwitserland). Kinepolis slaagt er wel in de bezoekers duurdere tickets te verkopen en meer te laten uitgeven aan drank en snoepgoed. "De omzet en winst per bezoeker stegen in nagenoeg alle landen", klinkt het.

"De komende jaren willen we voorzichtig overnames blijven doen", zei Duquenne. Waar in België Kinepolis uitbreidingen plant, wilde Duquenne niet kwijt. "We hebben natuurlijk een lijstje in het achterhoofd - we zijn Belgen en kennen het hier", gaf Duquenne toe. "Maar we gaan hierover pas aankondigingen doen als we de nodige vergunningen hebben."

Auteurs: