Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kerktoren Zonnebeke geopend voor publiek

Kerktoren Zonnebeke geopend voor publiek

Nieuws
05/04/2019

Deze namiddag werd de kerktoren op de Onze-Live-Vrouwekerk in Zonnebeke officieel ingehuldigd als uitkijkpunt. Van op 40 meter hoogte krijg je een prachtig panoramisch zicht van de omgeving.

De kerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk die in België werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog. Om de toren met het panoramisch uitzicht toegankelijk te maken, werkte Zonnebeke samen met de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer in het kader van het project Horizon 2025. Op de tussenverdiepingen werd een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke.

Horizon 2025

De ontsluiting van de kerktoren kadert in het project Horizon 2025 van de provincie. Tegen 2025 wil de provincie 20 à 25 nieuwe uitkijkpunten in het West-Vlaamse landschap. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde: "Met Horizon 2025 investeren de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer samen maar liefst 4,4 miljoen euro in de landschapsbeleving in de toeristische regio's. Alle uitkijkpunten zullen gratis toegankelijk zijn voor het grote publiek. 

Auteurs: 
Redactie

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox