Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Katoen Natie investeert in Veurnse kunstboekenuitgeverij

Katoen Natie investeert in Veurnse kunstboekenuitgeverij

Nieuws
05/03/2021

De investering van Katoen Natie opent voor de uitgeverij verder de weg naar de wereldwijde distributie van haar boeken en creëert kansen tot samenwerking met auteurs en partners uit nieuwe markten.

Hannibal Books is al vele jaren de vaste partner van internationale uitgevers. Tot op vandaag zijn al meer dan de helft van alle publicaties vertaald naar het Engels, Frans en/of Duits. "De steun van Katoen Natie zal de internationalisering van de publicaties een extra boost geven en tegelijkertijd nieuwe samenwerkingen mogelijk maken met verzamelaars, galerijen en musea uit alle hoeken van de wereld", luidt het in een persbericht. 

"Hannibal Books versterkt zo haar positie in een markt die nog veel potentieel heeft: die van kunst, cultuur en state-of-the art kunstboeken. Dankzij de extra financiële slagkracht kunnen we radicaal verdergaan op de reeds ingeslagen weg naar internationalisering”, aldus uitgever en directeur van Hannibal Books Gautier Platteau.

Trouwe museumpartner

Vandaag is Hannibal Books partner van meer dan 25 Europese topmusea. Het werkt samen met onder andere het Kunsthistorisches Museum Vienna, Kunstmuseum Den Haag, het Museum voor Schone Kunsten Gent, Musea Brugge, Bozar, S.M.A.K. en het In Flanders Fields Museum. "We realiseren toonaangevende publicaties die wereldwijd opgemerkt en verdeeld worden. Dit toont aan dat je ook met kunstboeken kwalitatieve en commerciële successen voor een groot publiek kan neerzetten. De voorbij jaren werkte Hannibal Books al meermaals samen met The Phoebus Foundation, de private kunststichting van Katoen Natie.

Auteurs: 
Redactie